Přírodní kosmetika

Růžová sůl do koupele s kozím mlékem

 

Pokud jste si zasadili voňavé růže na zahrádce byla by veliká škoda nechat je odkvést. Jestliže budete sbírat růžové lupínky a sušit je,  vězte, že jsou skvělé do čajových směsí nebo si z nich můžete připravit růžovou sůl a máte hned nachystaný originální dárek pro mamku nebo kámošku k narozeninám.

 

Co budete potřebovat na růžovou sůl:

1 sklenici sušených růžových lístků – ideálně z aromatické růže

 

4 velké lžíce sušeného kozího mléka: https://www.nature-store.cz/aktivni-latky/kozi-mleko-susene-50g/

 

500 g jemné himálajské soli nebo mořské bez jodu

 

45 kapek esenciálního oleje Damašská růže nebo Ottova růže: https://www.nature-store.cz/eo-esencialni-oleje/rose-bulgarian-absolute-oil-dilution-10ml/

 

3 malé skleničky od krému nebo od džemu

 

 

Příprava:

  1. Někdo má rád, když mu velké růžové lupínky plavou ve vaně na hladině. Já jsem žena víc praktická než romantická a nechci, aby mi bylinky ucpávaly odtok. Proto je vždy před použitím do solí pomelu. Malé kousíčky se lépe promíchají se solí, a i samotná směs je víc homogenní. Takže nejdříve si lupínky pomeleme na malé kousky v mixéru.
  2. Pomleté růže vsypeme do velké misky na promíchání. Přisypeme sůl a pak sušené kozí mléko. Rukou důkladně promícháme.
  3. Pokud jste správně ve stínu usušili voňavé růže, už teď vám směs nádherně jemně voní.
  4. Aby voněla ještě víc, budeme po kapkách přidávat růžový éterický olej. Vždy přidáme 10 kapek, promícháme, a pokud máte pocit, že je to pro vás málo, přidáme dalších 10 kapek. Nám na 3 sklenice stačilo 45 kapek.
  1. Přeložíme lžičkou do sklenic a označíme.

 

Pokud se vám recept na tuto koupelovou sůl líbil, vyzkoušejte i můj další recept na koupelovou sůl: https://www.bylinkarkazkopanic.cz/2022/02/11/koupelova-levandulova-sul-idealni-darek-na-valentyna/